Filteri Vašeg automobila

Ne može se dovoljno naglasiti kako je redovito održavanje i zamjena filtera unutar Vašeg automobila od iznimne važnosti za ispravan rad samog vozila. Postoji nekoliko vrsta filtera u automobilima, a svaki od njih ima svoju funkciju.

  1. Filter zraka služi za filtriranje zraka prije nego uđe u motor te je njegova glavna uloga spriječiti ulazak nečistoća i ostalih štetnih čestica u motor. Čisti zrak omogućava bolje sagorijevanje goriva čime se povećava učinkovitost motora.
  2. Filter kabine zadužen je za smanjenje koncentracije prašine, neugodnih mirisa i raznih čestica koje smanjuju kvalitetu zraka unutar vozačke kabine. Nije ni potrebno naglašavati kako neredovita zamjena filtera zraka može vremenom imati štetne učinke za same putnike i njihovo zdravlje stoga je njegova redovita zamjena od velike važnosti.
  3. Filter ulja smješten je u sustavu za podmazivanje motora te je njegova uloga filtrirati ulje koje zatim bolje podmazuje i produžuje vijek motora.
  4. Filter goriva kao što sam naziv govori, ima zadaću filtrirati gorivo prije nego stigne do motora. Ispravnim filterom smanjuje se mogućnost ulaska nečistoća u motor kako ne bi došlo do smanjenje učinkovitosti rada motora.

Vrijeme je za zamjenu filtera? Naš stručni tim stoji Vam na raspolaganju. Obratite nam se i osigurajte ispravan rad Vašeg vozila i ugodniji i kvalitetniji zrak prilikom vožnje.