TESLA električna vozila

Tesla se ističe kao lider u industriji električnih vozila i snažno doprinosi popularizaciji održive mobilnosti.

U nastavku prikazujemo neke od ključnih aspekata vezanih uz Tesla električna vozila:

  • Modeli vozila: Tesla proizvodi različite modele električnih automobila, uključujući Model S, Model 3, Model X i Model Y. Svaki model nudi različite karakteristike i performanse, od luksuznih sedan vozila do kompaktnih SUV-ova.
  • Autopilot i Full Self-Driving (FSD): Tesla je razvila sustav nazvan Autopilot, koji je napredni sustav pomoći u vožnji s automatskim upravljanjem, prilagodbom brzine i samostalnim parkiranjem. Također su radili na razvoju Full Self-Driving (FSD) tehnologije, koja ima za cilj omogućiti potpuno autonomnu vožnju u budućnosti.
  • Brza ubrzanja i domet: Tesla električna vozila su poznata po impresivnim performansama, uključujući ubrzanja od nevjerojatnih 2,1 s 0-100 km/h (odnosi se na model S Plaid) i velike dosege na jednom punjenju baterije do 629 km  ( WLTP, odnosi se na model 3)
  • Supercharger mreža: Tesla je izgradio globalnu mrežu sa više od 50.000 brzih punionica diljem svijeta nazvanu “Supercharger Network” koja omogućava brzo punjenje baterija na dugim putovanjima, 15 minuta punjenja omogućava do 275 km dosega