Ispravnost kočnica

Primijetile ste kako su kočnice na Vašem vozilu pomalo istrošene ili se čuju neobični zvukovi prilikom kočenja, odmah posjetite mehaničara. Naime, istrošene i neispravne kočnice utječu na sposobnost Vašeg vozila da se učinkovito zaustavi čime povećavate rizik od nesreće.

Ako ste primijetile neke od navedenih znakova, obratite se našem stručnom timu. Istrošene kočnice najčešće zahtijevaju promjenu kočionih pločica koje se najbrže troše i potrebno ih je zamijeniti nakon određenog broja prijeđenih kilometara. Osim pločica, u nekim slučajevima potrebno je zamijeniti i diskove.

Ne zaboravite na ostatak kočionog sustava poput kočionih crijeva, tekućina za kočnice i cilindara. Svi navedeni dijelovi imaju određeni rok trajanja, stoga je potrebno redovito pregledati sve navedene komponente kako bi se osigurao pravilan rad cijelog kočionog sustava.

Prilikom zamjene kočionih dijelova, naši servisni savjetnici preporučit će Vam kvalitetne dijelove koji se temelje na preporukama proizvođača čime će se osigurati najbolja optimalna performansa i duža trajnost kočnica Vašeg vozila.