Provjera motornog ulja

Pravilna razina motornog ulja od iznimne je važnosti za podmazivanje i hlađenje motora. Provjera razine ulja trebala bi biti redovita praksa barem jednom mjesečno jer ćete na taj način moći pravovremeno reagirati i omogućiti pravilan rad Vašeg vozila.

U nastavku se nalaze kratke smjernice samostalne provjere razine motornog ulja:

Prilikom provjere ulja, vozilo je potrebno parkirati na ravnom terenu s isključenim i ohlađenim motorom. Nakon što ste otvorile poklopac motora, pronađite mjernu šipku na kojoj se obično nalaze oznake za minimalnu i maksimalnu razinu ulja. Izvucite šipku iz posude za ulje te je obrišite čistom krpom i potom vratite u posudu. Kada ponovno izvučete šipku, moći ćete vidjeti na kojoj je razini ulje.

U slučaju da je ulje ispod oznake za minimalnu razinu, potrebno je dodati ulje. Najlakše je koristiti lijevak, a nakon točenja, potrebno je provjeriti razinu kako biste bile sigurne da je unutar granica.

U slučaju da niste sigurne u razinu motornog ulja ili se ne usudite same provjeriti i nadoliti, obratite se našem servisnom timu koji će Vam vrlo rado pomoći i odgovoriti na sva pitanja i nedoumice.