Stabilizatori

Jeste li znale kako su stabilizatori u automobilu vrlo bitne komponente koje imaju ulogu u održavanju stabilizacije vozila tijekom vožnje. Njihova je zadaća smanjiti naginjanje vozila u zavojima i održati stabilnost i kontrolu vozila.

Stabilizatori su zapravo šipke koje se postavljaju između prednjih i zadnjih kotača. Oni povezuju lijevu i desnu stranu vozila čime prenose silu s jedne strane na drugu kako bi se smanjilo naginjanje vozila i održala ravnoteža.

Iako je stabilizacija vozila primarni cilj, stabilizatori pridonose povećanju udobnosti same vožnje jer smanjuju oscilacije vozila prilikom vožnje preko neravnina čime osiguravanju ugodniju vožnju.

Bitno je napomenuti kako stabilizatori rade zajedno s ostalim komponentama ovjesa, stoga je važna ispravnost svih dijelova kako bi se pružila optimalna stabilnost, udobnost i kontrola vozila. Ako ste primijetile da izostaje jedna od ove tri stvari, obratite se našem timu s punim povjerenjem kako bismo Vam osigurali kvalitetnu i sigurnu vožnju, a time i uklonili mogućnost daljnjih oštećenja i većih troškova.