Start stop akumulatori

Start-stop akumulatori su posebni tipovi akumulatora koji se koriste u vozilima s tehnologijom start-stop sustava. Ova tehnologija omogućava automobilima da privremeno isključe motor kada vozilo stoji ili se usporava, a potom ga ponovno brzo pokrenu kada vozač ponovno pritisne papučicu gasa ili kvačila. Ovakav sustav pomaže u štednji goriva i smanjenju emisija ispušnih plinova jer motor ne mora nepotrebno raditi kada vozilo stoji, na primjer na semaforu ili u gužvi.

Evo nekoliko ključnih karakteristika start-stop akumulatora:

  • Poboljšana ciklička izdržljivost: Start-stop akumulatori su optimizirani za česte cikličke pražnjenja i punjenja. To znači da se često isprazne i pune tijekom vožnje, što je česta pojava u vozilima sa start-stop sustavom.
  • Tehnologija za održavanje: Start-stop akumulatori obično koriste napredne tehnologije za održavanje i kontinuirano praćenje stanja akumulatora kako bi osigurali njegovu dugotrajnost i pouzdanost.

Start-stop akumulatori su neophodni za ispravno funkcioniranje start-stop sustava u vozilima, a njihova upotreba pridonosi smanjenju emisija ispušnih plinova i štednji goriva. Kako bi se osigurala optimalna izvedba, važno je koristiti akumulator koji je kompatibilan s vozilom i koji zadovoljava specifične potrebe start-stop tehnologije.

Neki vlasnici vozila mogu sami izvršiti operaciju zamjene akumulatora sa svim potrebnim alatima i opremom, no kod vozila sa START/STOP sustavom paljenja potrebno je nakon zamjene dijagnostičkim uređajem upisati akumulator u vaše vozilo.

 No, uštedite vrijeme i novac posjetom našeg centra na Samoborskoj 264 i neka sve potrebne popravke obavi obučeni i iskusni tehničar bez muke oko izvođenja popravka kod kuće.

 Uz kupnju akumulatora u našem centru besplatna izmjena.